Over Steenidee

Niek Wittebrood, beeldhouwer/steenhouwer

Na de NLO, handvaardigheid en tekenen in 1985 heb ik in 1987, de Amsterdamse Academie voor beeldende vorming in keramiek en metaal afgerond. Na mijn studie interesseerde ik me meer voor beeldhouwen in natuursteen. In 1991, vertrok ik voor een paar maanden naar Italië, Pietrasanta/Azzano, om te beeldhouwen in marmer. In Nederland terug kon ik verder beeldhouwen in marmer en andere gesteenten zoals Belgisch Hardsteen.

De opleiding steenhouwen (Centrum Vakopleiding Natuursteen) secondair en primair, 1993-1995) versnelde mijn technische ontwikkeling in natuursteen bewerking. Werkervaring deed ik op bij diverse restauratie projecten en steenhouwerijen (grafmonumenten). Als deelnemer bij Atelier “Arte Facto”, later “de Steenwerkplaats”. De ervaringen bij “Keimax”, van Lowie Eskes en bij Rob Schreefel (beeldhouwer in graniet, ik liep bij hem stage van 1995-1997) waren voor mij essenteel voor het ontwikkelen van mijn stijl en technische vaardigheden voor het maken van kunst- en projecten in steen de openbare ruimte en kunstzinnige grafmonumenten.

Al deze aspecten en technieken waren nodig voor de ontwikkeling van STEENIDEE. Ook nu ontwikkel ik me verder door het maken van vrij werk en allerlei projecten en producten zoals te zien in de portfolio.

Steenidee

In 1997 maakte ik mijn eerste persoonlijke grafmonument. Het bedrijf Steenidee heb ik opgericht 0p 10 januari 2000, om de klant in alle vrijheid en onafhankelijkheid te bedienen met een goed, beeldend en kwalitatief grafmonument.

Naast grafmonumenten maak ik vrij en gebonden beeldhouwwerk, beeldende vormgeving en maak ik werk voor de openbare ruimte. Opdrachten komen van particulieren, bedrijven en overheden. Bij alle opdrachten is betrokkenheid bij het ontwerp en de uitvoering voor mij van groot belang. Een grafmonument, herdenkingssteen of een groot project is voor mij even belangrijk. De persoonlijke wensen en betrokkenheid van de opdrachtgever staat bij mij centraal.

Steenidee

Indien mijn werk U aanspreekt en U heeft interesse in een van de onderwerpen, of U heeft een vraag, schroomt U dan niet vrijblijvend contact met mij op te nemen.

U kunt mij bellen op 0342 430827 of 06 53583957 en bereiken per email: info@steenidee.nl en via het contact formulier. u kunt zich hier ook inschrijven voor de nieuwsbrief.

Graag tot ziens,

Niek Wittebrood