Over Steenidee

Niek Wittebrood, beeldhouwer/steenhouwer

Na de NLO, handvaardigheid en tekenen in 1985 heb ik in 1987, de Amsterdamse Academie voor beeldende vorming in keramiek en metaal afgerond. Na mijn studie interesseerde ik me meer voor beeldhouwen in natuursteen. In 1991, vertrok ik naar Italië, Pietrasanta/Azzano voor een paar maanden om te beeldhouwen in marmer om daarna in Nederland verder te beeldhouwen.

De opleiding steenhouwen (Centrum Vakopleiding Natuursteen) secondair en primair, 1993-1995) versnelde zijn technische ontwikkeling in natuursteen bewerking. Werkervaring deed ik op bij diverse restauratie projecten en steenhouwerijen (grafmonumenten). Als deelnemer bij Atelier “Arte Facto”, later “de Steenwerkplaats”, bij “Keimax”, van Lowie Eskes en bij Rob Schreefel (beeldhouwer in graniet, stage van 1995-1997) waren voor mij essentiele ervaringen voor het ontwikkelen van mijn stijl en technische vaardigheden voor het maken van kunst- en werkprojecten in de openbare ruimte.

Al deze aspecten en technieken waren nodig voor de ontwikkeling van STEENIDEE. Ook nu ontwikkel ik me verder door het maken van vrij werk en allerlei projecten en producten zoals te zien in de portfolio.

Steenidee

Sinds 1997 maakte ik mijn eerste persoonlijke grafmonument. Steenidee heb ik opgericht 0p 10 januari 2001. Om de klant in alle vrijheid en onafhankelijkheid te bedienen met een kwalitatief beeldend en goed monument.

Naast grafmonumenten maak ik vrij en gebonden beeldhouwwerk, beeldende vormgeving en werken voor de openbare ruimte voor particulier, bedrijf en overheden. Bij alle opdrachten is betrokkenheid bij het ontwerp en de uitvoering voor mij van groot belang of het nu een grafmonument betreft of een groot project. Persoonlijke wensen en betrokkenheid van de opdrachtgever staat hierin centraal.

Steenidee

Indien mijn werk U aanspreekt en U heeft interesse in een van de onderwerpen, of U heeft een vraag, schroomt U dan niet vrijblijvend contact met mij op te nemen.

U kunt mij bellen op 033 4700287 of 06 53583957 , via email: info@steenidee.nl of via het contact formulier.

Graag tot ziens,

Niek Wittebrood

Menu