Over Steenidee

Niek Wittebrood, beeldhouwer/steenhouwer

Na de NLO, handvaardigheid en tekenen in 1985 heb ik in 1987, de Amsterdamse Academie voor beeldende vorming in keramiek en metaal afgerond. Na mijn studie trok het beeldhouwen in natuursteen me meer. In 1991, vertrok ik voor een paar maanden naar Italië, Pietrasanta/Azzano, om te beeldhouwen in marmer. In Nederland terug kon ik verder beeldhouwen in marmer en andere gesteenten zoals Belgisch Hardsteen.

De opleiding steenhouwen (Centrum Vakopleiding Natuursteen) secondair en primair, 1993-1995) versnelde mijn technische ontwikkeling in natuursteen bewerking. Werkervaring deed ik op bij diverse restauratie projecten en steenhouwerijen (grafmonumenten). Als deelnemer bij Atelier “Arte Facto”, later ‘de Steenwerkplaats’. De ervaringen bij ‘Keimax’, van Lowie Eskes en bij Rob Schreefel, beeldhouwer in graniet, (ik liep bij hem stage van 1995-1997) waren voor mij essentieel voor het ontwikkelen van mijn stijl en technische vaardigheden voor het maken van beeldhouwwerken, kunst- en projecten in natuursteen en voor werken in de openbare ruimte en kunstzinnige grafmonumenten.

Al deze aspecten en technieken waren nodig voor de ontwikkeling van mijn bedrijf STEENIDEE. Ook nu ontwikkel ik me verder door het maken van vrij werk, ontwerpen en allerlei bijzondere projecten, opdrachten en producten zoals te zien is in de portfolio.

Ik dank alle opdrachtgevers die vertrouwen stelden in mijn creativiteit en kundigheid in het werken met en in natuursteen.

Steenidee

In 1997 ontwierp ik samen met de klant het eerste persoonlijke grafmonument. Het bedrijf Steenidee heb ik opgericht 0p 10 januari 2000, om de klant in alle vrijheid en onafhankelijkheid te bedienen met een mooi, beeldend en kwalitatief grafmonument.

Naast grafmonumenten maak ik vrij en in opdracht beeldhouwwerk en beeldende vormgeving voor de openbare, publieke ruimte, galeries en beeldentuinen, etc.. Opdrachten komen van particulieren, bedrijven en overheden. Bij alle opdrachten is betrokkenheid bij het onderwerp, het ontwerp en de uitvoering voor mij van groot belang. Een grafmonument, herdenkingssteen of een groot project is voor mij even belangrijk als een klein ontwerp of uitvoering. De persoonlijke wensen en betrokkenheid van de opdrachtgever staat bij mij centraal.

Niek Wittebrood

Steenidee

Spreekt het werk U aan?  Heeft U interesse in een van de onderwerpen? Heeft U een vraag?  Schroom dan niet vrijblijvend contact met mij op te nemen.

U kunt mij bellen op 0342 430827 of 06 53583957 en bereiken per email: info@steenidee.nl en via het contact formulier. u kunt zich hier ook inschrijven voor de nieuwsbrief. Verder ben ik bereikbaar via Telegram via mobiel nummer.

Graag tot ziens,

Niek Wittebrood