Grafmonumenten info

Steenidee geeft vorm aan rouw

Rouw en grafmonument.
Een grafmonument is onderdeel van het rouwproces. Veel mensen hebben daarom moeite bij het kiezen van een monument. Steenidee ondersteunt U, stap voor stap uw keuze  duidelijk te maken. Ik betrek u bij het ontwerp en maakproces tot aan het plaatsen toe in volledige service.

De missie van Steenidee:

Dát monument te ontwerpen en maken wat voor u betekenis heeft en waardevol is. Een monument waarbij vooral u tevreden bent met het resultaat.

 U mag zelf beslissen.

Een persoonlijk grafmonument begint bij een goed ontwerp. Een ontwerp dat de herinnering levend houdt aan uw dierbare. Verbeelding is hierbij een belangrijk element. Een eenvoudig klein monument met bijvoorbeeld een zwerfkei of een uitgebreid monument met reliëf, bronswerk en beeldhouwwerk kan betekenis vol zijn. Kortom een persoonlijk monument voor ieders budget.

Historie:

Al sinds 1997 maak ik persoonlijke grafmonumenten. Steenidee heb ik opgericht in het jaar 2000 om voor U het beste, persoonlijke en duurzame grafmonument te maken. Sinds die tijd is het nog niet voorgekomen dat ik het zelfde grafmonument maakte. Bovendien heeft ieder mens zijn eigen visie op en wens hoe zijn of haar dierbare wil herdenken. Mijn passie voor natuursteen en herdenkingsmonumenten garandeert een perfecte degelijke uitvoering met aandacht voor detail en afwerking.

Het ontwerp proces

Vanaf het eerste contact via telefoon of email, kunt u al aangeven in welke richting u zoekt. Daarna volgt een oriënterend gesprek op afspraak. Hierin worden uw wensen in kaart gebracht en een voorlopig ontwerp gemaakt. Op basis van dit ontwerp, de gekozen materialen, tekst en eventuele accessoires, wordt een begroting en prijs gemaakt.

Grafmonument ontwerp met zerk en in plakken gezaagde kei als letterplaat. De reststukken zijn als berglandschappen op de zerk geplaatst. De zitbank is uit de zerk gesneden met watersnijmachine.

Materialen:

Ik werk voornamelijk in natuursteen en gebruik, indien nodig, ook andere materialen zoals glas, brons of roestvrij staal, corten staal, hout en andere materialen en voorwerpen.

Service en vergunning en plaatsen:

Ik verzorg  bijzettingen, verricht onderhoud, restauratie- en renovatie werkzaamheden aan uw monument. Bovendien vraag ik de vergunning tot plaatsen van het monument voor u aan.  Plaatsing van monumenten kan door heel Nederland en omringende landen indien nodig.

portfolio

In de portfolio van de site zijn vele voorbeelden van gerealiseerd werk te zien, waaronder beeldhouwwerk, grafkunst, grafmonumenten, objecten voor speeltuin, tuin en kunst voor de openbare ruimte.

Zelf een monument maken?

Uw monument, of delen hiervan, kunt u onder deskundige begeleiding, via workshops, tijdens de beeldhouw cursus en/of vrije atelier huur, zelf ontwerpen en uitvoeren in steen. Vraag naar de mogelijkheden. En kijk bij de cursussen voor meer informatie. U bent van harte welkom.

2e leven monumenten

Monumenten van graniet waarvan de huurtijd van het graf verlopen is en waarvan de familie afstand heeft gedaan zijn indien op voorraad te koop en op te knappen of te wijzigen.

Afspraak maken

U kunt direct een afspraak maken via het contact formulier en vergeet niet uw telefoonnummer te vermelden. 

Informeer naar de mogelijkheden! Ik ben benieuwd naar uw wens voor een bijzonder persoonlijk monument dat recht doet aan Uw dierbare.

Niek Wittebrood, beeldhouwer en ontwerper in natuursteen.

Toog kop model. Monument dat ooit gebruikt werd voor Kees Manders, cabaretier en waarvan de familie afstand heeft gedaan.

Een groen Grafmonument

Natuursteen is een natuur product wat vaak uit het buitenland komt. Kant en klaar producten komen vaak uit China of India waarbij energie en veel transport per vrachtwagen en schip benodigd is. Keien daarentegen hebben geen bewerking nodig, behalve een tekst of teken. Indien gewenst wordt de kei gekloofd, doorgezaagd of er wordt een vlak of gebogen vlak in geslepen. Dat gebeurt in de werkplaats. Voor de import is vaak is er 1x transport vanuit Noord Duitsland, Denemarken of Zuid Zweden nodig en soms vanuit Noorwegen per schip en daarna 1 transport naar de werkplaats vanaf een verzamelpunt in Nederland en Leusden, daarna naar de uiteindelijke bestemming. Bij deze stenen is gegarandeerd geen kinderarbeid toegepast. Gevolg is daarbij een minimale Co2 uitstoot. Een second best optie is een monument gemaakt van materiaal wat al in voorraad is. Ook een gebruikt monument heeft een minimale Co2 uitstoot en dus goed voor het milieu. Je bespaart nieuw transport uit China of India en vrachtwagen transport. En aldus zeer goed voor het milieu en vermindering van extra uitstoot.