Alle cursussen zijn weer opgestart. De Vrije werkplaats op donderdag is eveneens open en kan er op afspraak gewerkt worden.

Cursus beeldhouwen in steen op woensdagavond (bij voldoende belangstelling,) en vrijdagochtend welkom. Vrije werkplaats op donderdagen overdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. (vraag de voorwaarden en prijzen aan). Cursus beeldhouwen op zaterdag ochtend en workshops op aanvraag.

  1. Alle cursussen beeldhouwen zijn doorlopend. Voor beginners en gevorderden. Gewerkt wordt met 12 lessenkaart. Instroom is op  elk moment mogelijk. Er wordt individueel, op eigen niveau en naar behoefte les gegeven.
  2. Basis cursus beeldhouwtechniek en beeldhouwen. Nodig is een oefen steen van ca. 35 euro. Hierin maak je de eerste basis oefeningen om een stukje techniek, houding en gevoel voor het materiaal te ontwikkelen.
  3. Beeldhouwen: Je wordt begeleid in het maken van een beeld in steen en er is technische en beeldende begeleiding om jouw beeld te realiseren.

Basis cursus beeldhouwen volwassenen woensdag avond van 19.00 tot 22.00 uur. inloop vanaf 18.45 uur.

Start: woensdagavond is tijdelijk gestopt. Bij voldoende aanmeldingen start de cursus weer. Neem direct contact op!
Tijd: 19.00 tot 22.00 uur.  Inloop 18.45 uur.
Locatie: Atelier “de Steenwerkplaats”, Zeisterweg 81 F, 3984 NK ODIJK, ongeveer 10 km van UTRECHT.
Prijs: € 275 per 12 lessenkaart. De kaart is 1 jaar geldig en kan in dat jaar/seizoen verbruikt worden en uitwisselbaar met vrijdag ochtend.
1e proefles gratis! Instroom doorlopend, les op alle niveaus. Beeldende en technische begeleiding. Na twee series is de prijs 265 euro per 12 lessen.
Materiaal: Kosten oefenmateriaal, € 35,– Franse kalksteen, o.a. Pierre de Lens, en Belgisch Hardsteen en soort naar keuze welke beschikbaar is of zelf aan te schaffen. Vraag hiervoor advies voor een goede steenkeuze. Gereedschappen aanwezig.

Meld je nu aan en ga naar het  contact formulier

Cursist beeldhouwen, cursus beeldhouwen, workshop beeldhouwen, techniek beeldhouwen, beeldhouwtecniek, beeldend beeldhouwen, beeldhouwen in steen, beeldhouwen in Utrecht, beeldhouwen Odijk, Utrecht, Doorn, Driebergen, Bunnik, Austerlitz, Heuvelrug, Zeist, Woudenberg, Maarn, Maarsbergen, Nieuwegein, Houten, 't Goy, Wijk bij Duurstede, Werkhoven, Cothen, Culembor, Beusichem, Rijswijk, Maurik, Amerongen, Beeldhouwen schalkwijk, beeldhouden, Vianen, Tull in 't Waal, aan het werk in Muschel Kalk. Je leert stap voor stap het beeld te ontdekken en technieken om je b

Beeldhouwen vrijdag ochtend in onder andere Speksteen, Serpentijn en Albast, Marmer, Belgisch Hardsteen, etc.

Start: Vrijdag ochtend, vanaf 12 januari t/m 19 juli 2024. Na zomerstop vanaf 6 september t/m 20 december 2024, tenzij anders aangegeven en in overleg.
Tijd: 9.30 tot 12.30 uur.
Locatie: Atelier de Steenwerkplaats, Zeisterweg 81 F, 3984 NK ODIJK,  ongeveer 10 km ten zuidoosten van UTRECHT.

Niveau: Alle niveaus

Prijs: € 275 per 12 lessenkaart. De kaart is 1 jaar geldig en kan in dat jaar/seizoen verbruikt worden. 1e proefles gratis! Na 1 serie van 12 lessen wordt de kaart € 265,– per 12 lessen.

Materiaal: Zelf materiaal inkopen, (bel voor advies) of aan te schaffen in atelier. Van marmer tot graniet. Kleine brokken Serpentijn en grotere stukken albast zijn, naast  de benodigde gereedschappen, aanwezig. De cursus beeldhouwen is doorlopend. Voor beginners en gevorderden. Gewerkt wordt met 12 lessen kaart. Bij binnen 24 uur afmelden kan les worden ingehaald.  Instroom is altijd mogelijk. Er wordt individueel, op eigen niveau en naar behoefte les gegeven.

Inschrijven?  Neem direct contact op via het Contact formulier

Werk van cursist, Torso 2023

Workshops voor volwassenen/gevorderden

Eigen beeldhouw project of grafmonument of workshop voor groepen?

Heeft u een speciaal project of beeld in gedachten en wilt u hierin begeleiding? Dan is dat mogelijk. Dit kan in de les uren en op afspraak en donderdag open atelier zelf uitvoeren, bijvoorbeeld in samenhang met een opdracht voor een grafmonument. Bij voldoende ervaring kan zelfstandig gewerkt worden. Neem dan direct contact op met Niek.

Groepen:

Heeft u een team en wilt u een gezamelijk project maken?  Of een dag samen beeldhouwen? Neem dan contact op

 

Workshop tuinbank “Denkeiland” maken.

Je maakt in 5 dagen of minder (als je gevorderd bent), onder begeleiding van Niek Wittebrood, de ontwerper van het “Denkeiland”, deze tuinbank. Het resultaat kun je in je eigen tuin plaatsen, gebruiken en er van genieten voor de rest van jouw leven, die van je kinderen en klein kinderen. En bovenal je hebt haar zelf gemaakt!

Wanneer? Op aanvraag of tijdens de cursus beeldhouwen of open werkplaats op woensdagen.

Aanmelden: Minimaal 3 tot 4 weken van te voren. De cursus  gaat door bij voldoende aanmeldingen. Maximaal 8, minimaal 3 cursisten. Ook i.v.m. bestelling van het benodigde materiaal. Belgisch Hardsteen. Bij groepen van 5 personen 10 % korting.
Tijd: 9.30 uur tot 17.00 uur. Inclusief koffie/thee, soep, zelf lunchpakket mee nemen.
Prijs:  985 euro, inclusief materiaal, Voor degene die er langer over willen doen en dit tijdens cursussen beeldhouwen willen afwerken kunnen voor deze prijs een strippenkaart krijgen voor 12 dagdelen les. Prijs inclusief 21% b.t.w..

Tijdsduur geoefenden:  ca. 2 tot 3 dagen. Beginners:  in 6 tot 12 dagdelen/lessen. Het is overigens aan te bevelen eerst een basis cursus beeldhouwen te volgen maar is niet persé noodzakelijk, (zie boven).

Alternatief: Tijdens lesuren op vrijdag ochtend, tijdens open werkplaats dinsdag ochtend of op woensdag avonden en zaterdag ochtend of in overleg.

Aanmelden? neem contact op via Contact formulier

Cursist, deelnemer van de workshop "Denkeiland maken" Heb je enige ervaring in handmatig spitsen en joppen of wil je het graag leren? Kom dat naar deze workshop. Je neemt een mooie bank mee naar huis.

Cursussen voor kinderen

Op eenvoudige wijze wordt in 5 lessen kennis gemaakt met creatief en ruimtelijk werken in steen. Middels een beeldende opdracht werken de kinderen op eigen niveau aan een werkstuk. Ze leren hun fijne motoriek en gereedschappen te gebruiken om hun fantasie in steen ruimtelijk vorm te geven.

Materiaal: Serpentijn en Speksteen of Mergel.
Start: Vanaf 5 kinderen, 75 euro per kind, inclusief materiaal, gereedschap, limonade en koek.
Leefijd: Tussen 6 en 12 jaar.
Data: nog niet bekend. Bij voldoende belangstelling wordt deze georganiseerd in Odijk of op locatie.
Tijd: vrijdagmiddag vanaf 15.30 uur tot 17.30 uur.
Plaats: De Steenwerkplaats, Zeisterweg 81 F, Odijk of op locatie
Informatie: Niek Wittebrood: 0653583957 of 0342 430827.
Aanmelding: per email, telefoon of via het contactformulier
Betalingsgegevens: ontvangt u na aanmelding per email of contant te voldoen bij aanvang van de cursus.
Losse lessen: 15 euro per stuk per persoon.

Eenmalige kinderworkshop beeldhouwen in Mergel:  Geschikt voor kinderdag verblijven, scholen, buurthuizen, kinderfeesten en andere gelegenheden. Op afspraak en korte of lange termijn planning.

Heeft u interesse? Neem dan telefonisch of per email contact op met Niek via het contact formulier