Model Bad Bank Cadier, Copyright. 2023 Schaal 1:10

Model voor een bad Bank

Voor een inschrijving op een opdracht  voor Cadier en Keer, Limburg. Heb ik de bad bank ontworpen. Er is een theorie die Cadier een verbastering van het Romeinse Calidarium bedacht. Een warm badhuis. Vandaar dat ik een bank in de vorm van een badkuip heb ontworpen. Je kunt op de bank kan op twee manieren zitten. 1. langs de rand van het liggende gedeelte en 2. op het liggende gedeelte met als rugleuning de uitgeholde keien.

Helaas ben ik dit keer niet geselecteerd. Wellicht kom er een andere gelegenheid dit werk uit te voeren. De randen worden dan afgerond en de leuningen gepolijst. en het oppervlak van het zit gedeelte wordt licht afgerond vanuit het midden van de plaat als een soort geslepen medaillon.

Model Bad Bank Cadier, Copyright. 2023 Schaal 1:10
Deze bank ontworpen voor een inschrijving wacht nog op uitvoering op ware grootte.
Bijzonder grafmonument voor een collega steenhouwer/levenskunstenaar.
Beeldentuin Rosa Spierhuis, Laren (N-H)

Gerelateerd aan dit bericht

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.