Model voor grafmonument R. Scheen, 2021

Bijzonder grafmonument voor een collega steenhouwer/levenskunstenaar.

Voor Rob in memoriam,

Rob heeft mij tijdens zijn leven opdracht gegeven een monument voor zijn vrouw te maken die na een lang leven met MS in 2020 overleed. Ik adviseerde hem om een model in gasbeton te maken en daarmee te spelen. Zo  is er een mooi monument ontstaan welk ik nu uitvoer in Massangis Jaune, zijn keuze. Rob heeft,  na assistentie periode lesgeven aan het Centrum Vakopleiding Steenhouwen in Utrecht, (waar ik Rob heb ontmoet) lang voor Steenhouwerij Maarssen gewerkt als restauratie steenhouwer in de buitendienst. Rob was creatief in het vinden van oplossingen in zijn vakgebied en experimenteerde met allerlei materialen en technieken. Rob is voor mij een gewaardeerde collega en vriend geworden. Samen zeilden we in mijn bootje, eerst in Monickendam, de Gouwzee en later op het Eem meer en Gooimeer. Rob leefde na de dood van zijn vrouw en vooral na zijn pensioen op om van zijn schilder werk meer werk te maken en zelf zichzelf gitaar te leren spelen en had daarvoor al een Fender Sratocaster en versterker gekocht. Helaas kreeg Rob kanker nadat hij een booster prik had gehaald in januari 2022 en overleed 7 maanden later, na een verder blijkbaar succesvolle kanker behandeling aan een maagbloeding. Onwillekeurig heeft hij dus ook zijn eigen monument gemaakt en komt zijn tekst er nu ook bij. Rust zacht lieve Rob.

Model voor grafmonument R. Scheen, 2021
Dit model voor het grafmonument, schaal 1:2 bestaande uit gasbeton en geschilderde schuimplaat was ontworpen door Rob S. voor zijn vrouw Marijke S-B. 202o
Model voor de Ziener verkocht.
Model voor een bad Bank

Gerelateerd aan dit bericht

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.