Schaal model Schateiland in eiland serie, copyright 2022

Schateiland, nieuw ontwerp voor een bijzondere bank wordt uitgevoerd in 2023

Dit ontwerp is speciaal ontworpen voor Heemskerk. De reactie van het bestuur was positief en het ontwerp wordt nu uitgevoerd. Vorige week heb ik een geschikte kei gevonden. Het wachten is nu op de levering van de plaat Coromandel, (gneis uit oost India, de Coromandel regio) Het is een beeldend ontwerp. Idee ofwel concept is dat de rots omringd door de zee een schat herbergt. Nu is het natuurlijk het kunstwerk zelf dat de schat is. De uitvoering en vorm zal in de praktijk wat anders gaan worden omdat je op grotere schaal meer details kan aanbrengen, met name in de rand van de plaat die tussen de kei delen ligt. Je kunt hiermee de golven van de zee en deining vormgeven. De fantasie doet de rest. De vorm en kleur van de kei is belangrijk ten aanzien van de kleur van de Coromandel steensoort. Gekozen is een mooie rode graniet die verrassend mooi met de plaat matcht. De kei zal zoveel mogelijk intact gelaten worden om het geheim van de schat te bewaren. Wie anders wordt de schat bewaarder?

Schaal model voor nieuwe bank in eiland serie
Beeldend schaal model in de eiland serie van kunst banken voor de openbare ruimte. In werkelijkheid wordt deze bank 130 x 130 x ca. 84 cm.

Kei voor Schateiland, 2023, Heemskerk Bankjes Parade.
Afgetekende zaaglijn voor het doorzagen van de kei voor project Schateiland, 2023, maat 150 x 142 x 110 cm.

bankjes parade, beeldende kunst, beeldhouwwerk, coromandel, gletsjerkei, graniet, Heemskerk, kei, kunst, kunstbank, natuursteen, project., rots, Schateiland, zitbank, zwerfsteen
Beeldend avontuur in Steen, Staal en Keramiek. Kasteel Sypesteyn, Nieuw Loosdrecht tot 30 oktober nog te zien.
De Ziener is geselecteerd voor Land Art Brabant, te zien van 3 sept. tot 17 sept. 2023

Gerelateerd aan dit bericht

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.