Schaal model Schateiland in eiland serie, copyright 2022

Schateiland, nieuw ontwerp voor een bijzondere bank, 2022

Dit ontwerp is speciaal ontworpen voor Heemskerk. Het is nog afwachten wat de reactie van het bestuur is en of het ontwerp voorgesteld wordt aan de bevolking van Heemskerk. Het is daarna zoeken naar een geschikte kei om het beeld uit te voeren. Het is een beeldend ontwerp. Het idee is dat de rots omringd door de zee een schat herbergt. Nu is het natuurlijk het kunstwerk zelf dat de schat zal zijn. De uitvoering en vorm zal dus in de praktijk wat anders gaan worden omdat je op grotere schaal meer details kan aanbrengen, met name in de rand van de plaat die tussen de plaathelften ligt. Je kunt hiermee de golven van de zee en branding vormgeven. De fantasie doet de rest. Ook in de kei zijn nog mogelijkheden om de fantasie te prikkelen maar het mooiste is om deze intact te laten en de steen het geheim te laten bewaren.

Schaal model voor nieuwe bank in eiland serie
Beeldend schaal model in de eiland serie van kunst banken voor de openbare ruimte. In werkelijkheid wordt deze bank 130 x 130 x ca. 84 cm.
Beeldend avontuur in Steen, Staal en Keramiek. Kasteel Sypesteyn, Nieuw Loosdrecht tot 30 oktober nog te zien.

Gerelateerd aan dit bericht

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.