Human Love

Beeldengroep voor expositie Rituelen, in Rietveld Paviljoen, Amersfoort.

Voor deze expositie maak ik een beeldengroep waarvan ik nog niet weet of het af komt. Het wordt duidelijk anders dan in de schets als opgestuurd. Alle beelden zijn vanuit interne expressie of wel “taille directe” gemaakt.

“Ik ben uitgegaan van Egyptische rituelen over het ontstaan van de wereld. Het ontstaan van een stelsel van goden met Noen als oergodin. Zij maakte een heuvel onder water. Boven water wordt deze materie zichtbaar. Zij baart Noet die de sterren en aarde baart en de andere goden als Isis, Osiris en Seth. Zo ontstaat een stelsel van goden en rituelen. Zoals b.v. de Osiris spelen over leven en dood. Mijn werk bestaat uit vijf figuren rond de bron, een schaal met water en heuvel. De figuren representeren de ontwikkeling en elementen van het mens zijn”.

Het is dus niet zeker of de bron er komt en deze week ben ik nog met het 4e beeld bezig en bijna klaar.
De beelden groep krijgt een andere lading en geeft een beeld van de mens in het ritueel.

Model klaar voor de Vlinderbank, 2021
Beeldend avontuur in Steen, Staal en Keramiek. Kasteel Sypesteyn, Nieuw Loosdrecht tot 30 oktober nog te zien.

Gerelateerd aan dit bericht

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.