System of dehmanization

“System of dehumanization” In Rietveld paviljoen, zonnehof 8 Amersfoort t/m 8 november 2020

System of dehmanization
System of dehumanization. 2020. Niek Wittebrood. Angstbeeld of realiteit? De vrije mens als bedreigde diersoort/menssoort.

 

25 oktober 2020 tot 8 november is dit beeld te zien in de tentoonstelling “Zieleroerselen van de kunstenaar” in het Rietveld Paviljoen. Het is onderdeel van 4 tentoonstellingen ter ere van 75 jaar De Ploegh in Amersfoort. Tickets zijn verkrijgbaar op de site van 033fotostad. 

Galerie de Ploegh is op dit moment vrij toegankelijk van donderdag t/m zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur zie www.deploegh.nl voor de overige tentoonstellingen.

25 oktober om 12.00 uur zal ik een kleine performance uitvoeren als tegenwicht tegen de mondkapjes plicht in het Rietveld paviljoen en overige musea in Amersfoort en mogelijk ook andere musea en openbaar vervoer  gelden.

opening 75 jr. de Ploegh 2020
Performance op opening 75 jaar de Ploegh in het Rietveld Paviljoen 25 oktober 2020

 

Openingsact expositie op 25 oktober 12.00 uur.
25 oktober aanstaande is de opening van deze tentoonstelling waar helaas maar beperkt aantal mensen kunnen deelnemen ook zou het verplicht zijn om niet werkende mondkapjes te dragen zoals dat door musea is afgesproken. Een zeer ongastvrij en onmenselijke maatregel die grondwettelijk niet is toegestaan. Zoals dat op dit moment ingegeven door irrationele beweegredenen en angst.
Het beeld dat ik gemaakt heb gaat over het toekomst(angst)beeld (ook een angst waar ik overheen moet komen) Namelijk Totale controle over de mens als groep en individu. Stap voor stap worden we voorbereid om alles slaafs te volgen en accepteren wat ons wordt voorgelegd. Nu zijn het nog de 1,5 meter en mondkapjes, (nu nog niet verplicht) maar met de spoedwet die al goedgekeurd door de tweede kamer krijgt de minister van volksgezondheid alle macht en kan het parlement en eerste kamer buitenspel zetten. Hij kan ons verplichten mondkapjes te dragen en een verplichte vaccinatie op te dringen waarin jouw medische en andere gegevens zijn opgeslagen. het z.g. elektronisch medisch paspoort. Als je niet gevaccineerd bent mag je niet………………….. vul maar in….
Om uit die angst te gaan, ga ik een act uitvoeren waarbij ik de onzinnigheid van deze maatregel laat zien.
25 oktober 12.00 uur, Zonnehof 8, Amersfoort, Rietveld paviljoen.
Tot ziens,
Niek Wittebrood

Dit beeld is speciaal gemaakt naar aanleiding van de Corona maatregelen wereldwijd en specifiek in Nederland.
Helaas is deze expositie voortijdig gesloten door de maatregelen. Het kan nog erger worden. Het is nu tijd om op te staan en in actie te komen! Kijk voor informatie ook op viruswaarheid

Programma:

8 november 2020. vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur treed ik op met improvisatie muziek/geluid van de Soundstone met medewerking van Jelle Bouwhuis (Fruitcompanie) en Tejo de Heij, intuïtief muzikant/multi instrumentalist. Helaas ging dit optreden niet door juist vanwege de maatregelen waarvan we weten dat die meer schadelijk zijn dan de Corona.

P.s. Wil je een afspraak met mij in het Rietveld paviljoen of een andere lopende tentoonstelling?  Stuur me dan een bericht of bel direct 0653583957

Nieuw ontwerp voor beeld, werk titel: “Future life in lockdown”
Model klaar voor de Vlinderbank, 2021

Gerelateerd aan dit bericht

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.