Deze zwerfkei heeft een wat pokdalig oppervlak vanwege de verweerde biotiet kristallen. En is vooral geschikt voor bronsletters. Maat: ca. 40 x 30 x 25 cm.

Groene monumenten

Nieuws

Wat zijn nu echt groene monumenten? Dit zijn monumenten met een minimum aan CO2. Dat betekent dat de monumenten niet over grote afstand getransporteerd worden, minimale winningsenergie en bewerkingsenergie hebben. Steenidee levert al jaren deze monumenten in de vorm van gletsjer keien, afkomstig uit Zuid Zweden, Denemarken en Noord Duitsland. In onze Showtuin staan diverse voorbeelden.

Naast deze ecologische monumenten zijn er hergebruikte monumenten. Hergebruikte monumenten komen van particulieren die afstand doen van hun monument. Tegen ophaal kosten worden deze opgehaald van het graf, van belettering ontdaan en vaak opnieuw gepolijst. Het kan zijn dat het materiaal “uit de mode” is. Graniet en natuursteen in het algemeen is tijdloos. Het model is vaak uit de mode. Dit model kunnen we wijzigen of aanpassen zodat het weer past in deze tijd van creatief hergebruik. Je moet dan verder kijken dan je neus lang is. Daar zijn wij goed in.

Beweegkunst in Amersfoort
Nieuwe tentoonstelling Solo & Duo, 7×7 met Niek Wittebrood en Ton van Impelen wordt ingericht.

Gerelateerd aan dit bericht

1 reactie. Reactie plaatsen

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.